Alimentatia recomandata de clinica stomatologica in sector 4 pentru pacientii ce poarta aparat ortodontic
Din pacate, sunt foarte multe situatii in care pacientii apeleaza la serviciile asigurate in clinica stomatologica din sector 4cu adresa virtuala la ImplantologieSector4.ro pentru a-si indrepta dintii. Inserarea unui aparat ortodontic este primul pas catre un zambet mai frumos, insa acesta trebuie foarte bine intretinut, ingrijit, iar pacientii trebuie sa tina cont de recomandarile specialistilor pentru ca aparatul sa fie mentinut pe toata durata purtarii n cele mai bune conditii.
Tipul de aparat dentar si alimentele recomandate, conform recomandarilor medicilor ce reprezinta clinica stomatologica din sector 4
In primul rand, este foarte important ca pacientii sa isi intrebe medicul specialist ce tip de alimente au voie sau nu au voie sa consume in functie de aparatul dentar pe care il poarta. In cazul unui aparat dentar metalic, spre exemplu, inserat intr-un important cabinet stomatologic in Bucuresti, restrictiile alimentare nu sunt chiar atat de mari, insa in cazul aparatelor ortodontice mai scumpe si mai sensibile, lucrurile nu mai stau la fel.
Pacientii trebuie sa acorde o mare atentie tipului de alimente pe care le consuma, precum si marimii acestora. Recomandat este ca alimentele sa fie taiate in bucati mici si sa fie mestecate cu grija. In perioada imediat urmatoare inserarii implantului dentar, alimentele consumate trebuie sa fie cat mai moi si mai bine preparate, iar supele sunt cele mai potrivite, precum si lactate, oua, paste sau carne frageda.
Pacientii cu aparat ortodontic trebuie sa aleaga fructe si legume moi si usor de mestecat, sa evite alimentele lipicioase sau foarte tari, precum caramele, guma, bomboane, bauturi acidulate, nuci, migdale sau floricele, chipsuri sau alte produse crocante.
Cabinet stomatologic in Bucuresti | Clinica stomatologica din sector 4 | ImplantologieSector4.ro
De asemenea, este important ca pacientii sa reduca si numarul de gustari dintre mese, astfel incat cantitatea de saliva sa fie produsa in mod eficient astfel incat sa poata indeparta resturile alimentare si acizii. Nu in ultimul rand, pacientii cu aparat ortodontic trebuie sa evite alimentele care pateaza dintii si sa consume legume cu o consistenta dura fie fierte, fie piure, sa foloseasca ata dentara si sa indeparteze resturile de mancare ce pot dauna aparatului sau ce pot contribui la aparitia cariilor.
Tratamentul ortodontic necesita multa rabdare din partea pacientilor, iar mancatul poate deveni o provocare pentru pacienti in primele zile, insa in timp acestia pot sa se obisnuiasca cu restrictiile si sa consume numai alimentele care le fac bine.