Implanturi dentare si avantajele inlocuirii dintilor pierduti
Uneori, ingrijirea precara a danturii, lipsa tratamentului la timp, traumatismele sau predispozitia genetica duc la o ultima solutie: extractia si ulterior implanturi dentare. Lipsa dintilor, pe langa afectarea masticatiei, a capacitatii de a vorbi si a aspectului estetic, poate provoca deplasarea restului dintilor. In timp, oamenii pot suferi pierderi osoase in zona in care lipsesc dintii, ceea ce duce la un tratament mult mai dificil ulterior.
Tehnicile stomatologice utilizate de medici buni, precum sunt cei de la ImplantologieSector4.ro, ofera posibilitatea de a inlocui dintii pierduti in diverse metode, evitand complicatiile. In acest sens, pacientul trebuie sa stabileasca o relatie bazata pe incredere cu medicul si sa se prezinte la clinica pentru consultatii. Doar dupa investigatii amanuntite asupra fiecarui pacient, se va stabili care este cea mai buna modalitate de inlocuire a dintilor.
Principala solutie pentru inlocuirea dintilor: implanturi dentare
Un implant simuleaza o radacina dentara si este inserat in osul maxilarului. In acest fel, implantul actioneaza asemeni unui dinte natural. Implanturile dentare reprezinta acum cea mai populara si eficienta metoda de inlocuire a dintilor. Pot inlocui unul sau mai multi dinti, iar metoda de plasare depinde de cazul particular al fiecarui pacient. Principalele avantaje ale inlocuirii dintilor lipsa:
- previne modificarea pozitiei celorlalti dinti, pentru a acoperi spatiul celor lipsa;
- dantura este mai putin expusa afectiunilor parodontale;
- pacientul nu va mai mesteca alimentele doar cu o anumita parte a danturii, evitand astfel deteriorarea dintilor respectivi;
- previne durerile la nivelul maxilarului;
- asigura un zambet frumos si o dantura corect aliniata.
Proteza pe implant | Implanturi dentare | ImplantologieSector4.ro
Proteze pe implant: tratamentul inovator pentru inlocuirea dintilor
Protezele pe implant sunt o alternativa a protezelor totale, care imbina doua tehnici. Sunt aplicate pe implanturi si nu expun pacientii la riscul deplasarii danturii in timpul vorbirii. Tehnica aplicarii consta in inserarea initiala a doua-patru implanturi, urmand purtarea unei proteze totale temporare.
Abia dupa cateva luni, cand implantul s-a integrat in os, se aplica proteza definitiva. Proteza pe implant are un aspect placut, nu se balanseaza si protejeaza osul maxilarului. Spre deosebire de protezele clasice totale, aceasta nu afecteaza calitatea gustului.