Abilitati speciale pe care copilul le dezvolta la gradinita
Din pacate, unii parinti amana inscrierea la gradinita a copilului pana ce acesta este suficient de mare incat sa poata sa socializeze mai bine cu colegii, sa se descurce cat de cat cu mersul la toaleta, sa isi poata exprima ideile, sa isi desfaca pachetelul, sa tina in mana o lingura sau o furculita, sa poata sa desfaca dopul unei sticle, iar lista poate continua. Aceste opinii sunt bazate pe niste convingeri gresite.
Gradinita este o etapa importanta in viata copiilor, unde acestia se dezvolta din punct de vedere fizic, psihic si intelectual, socializeaza cu persoane de aceeasi varsta si dobandesc mai multe abilitati decat daca ar sta acasa, cu bunica sau cu bona.
De ce sa inscrii copilul la gradinita inca de la 3 ani?
Gradinita ajuta copilul sa se dezvolte mult mai bine decat ar face-o simpla comunicare cu membrii familiei. Socializarea este un efect foarte important al gradinitei. Aici copiii fac cunostinta cu alti copii de varsta lor, cu aceeasi gandire si aceleasi moduri de interactiune si de joaca. Aici copiii invata sa se poarte natural si sa renunte la timiditate.
Comunicarea este o alta abilitate pe care o invata copilul la gradinita. Educatoarea il invata sa comunice liber, sa isi exprime sentimentele, trairile, dorintele, sa isi dezvolte un limbaj adecvat varstei. In plus, copilul isi dezvolta in acelasi timp ambitia si dorinta de a castiga si de a avea performante notabile. Totodata, copilul va invata ce este respectul si generozitatea.
Copilul va invata la gradinita sa imparta, va accepta mai usor ideea de a fi generos, ii va asculta pe cei din jur si le va accepta opiniile, la inceput obligat de educatoare, apoi din proprie initiativa. In plus, la gradinita copilul va dezvolta o baza de cunostinte solide, isi va crea si dezvolta abilitati pentru muzica, dans, limbi straine sau desen, va invata sa fie mai independent, isi va manifesta creativitatea prin joc si alte activitati in comun si va evolua pe toate planurile.