Alimente ideale pentru sanatatea inimii

Tensiunea arteriala ridicata, colesterolul, diabetul si excesul de greutate duc la ingustarea arterelor si la oxigenarea slaba a inimii – din fericire toate aceste probleme pot fi evitate daca dieta contine alimente pentru sanatatea inimii. Modul de viata modern, stilul de viata sedentar, stresul si dieta pot afecta sanatatea inimii, principala cauza de deces in lume conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

  • Peste gras

Studiind dieta eschimosilor, precum si a grupurilor de pescari japonezi si cretani, oamenii de stiinta au descoperit virtutile esentiale ale omega 3 pentru inima. Aceste grupuri de oameni au avut o rata deosebit de scazuta de boli cardiovasculare, datorita consumului regulat de peste gras. Bogate in acizi grasi esentiali, acestea scad nivelul trigliceridelor din sange si scad tensiunea arteriala.

  • Legume cu frunze verzi

Vitamina K continuta in spanac si alte legume cu frunze verzi (varza, broccoli, salata de cicoare, rucola etc.) joaca un rol important in constituirea si functionarea muschiului inimii. Mai mult, un deficit de vitamina K ar creste riscul bolilor de inima. Legumele cu frunze verzi sunt, de asemenea, o sursa buna de antioxidanti, carotenoizi, care protejeaza sistemul cardiovascular.

  • Ciocolata neagra

Ciocolata neagra este plina de antioxidanti puternici, cum ar fi flavonoizii. Combinati cu vitamina B3 continuta in boabele de cacao, contribuie la elasticitatea vaselor de sange si la reducerea tensiunii arteriale. De asemenea, reduc nivelul colesterolului rau din sange, reducand si riscul de diabet.

  • Fructe rosii

Delicioase si sarace in calorii, capsunile, ciresele, afinele si rodiile incanta papilele gustative si au grija de inima. Contin antioxidanti precum polifenoli si resveratrol, care lupta impotriva radicalilor liberi responsabili de imbatranirea celulelor si arterelor. Acesti antioxidanti cresc, de asemenea, rezistenta sistemului cardiovascular prin subtierea sangelui.

  • Naut

Sursa foarte buna de fibre si proteine, nautul ofera satietate cu putine calorii. Din acest motiv, sunt aliatii persoanelor cu diabet zaharat sau supraponderali, 2 factori de risc in bolile cardiovasculare. Bogate in cupru si mangan, au si puteri antioxidante. In cele din urma, bogatia lor in potasiu ajuta la combaterea hipertensiunii arteriale.

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri. Acceptați sau refuzați cookie-urile. Pentru mai multe detalii privind gestionarea preferințelor referitoare la cookie-uri, vedeți Politica de utillizare cookie-uri. Pentru alte detalii, va rugam sa accesati pagina Politică de Confidențialitate.