Ciupercile Shiitake si Maitake lupta impotriva cancerului
Din ce in ce mai multi bolnavi de cancer sau suspecti de cancer isi pun sperantele in tratarea acestei boli cumplite prin consumul diferitelor alimente miraculoase. Desi nu s-a inventat inca leacul pentru cancer, sunt plante care, de sute de ani, stau marturie luptei oamenilor cu aceasta afectiune. Printre cele mai cunoscute asemenea plante sunt ciupercile Maitake si Shiitake.
Este vorba despre doua ciuperci cu proprietati antitumorale extraordinare.
Maitake, denumita si regina ciupercilor, este o ciuperca ce creste in acelasi loc, pentru mai multi ani, avand in subteran un tubercul de marimea unui cartof. In Japonia, Maitake ajunge la greutati impresionante de 20 d ekilograme, fiind unul din cele mai utilizate ingrediente in bucataria asiatica. Maitake inseamna ciuperca dansatoare, fiind folosita de-a lungul timpului la tratarea unor boli serioase, iar in societatea moderna actuala, este tratamentul naturist indicat bolnavilor de cancer. Maitake stimuleaza natural imunitatea organismului, ajuta organismul sa se adapteze fizic si psihic, protejeaza impotriva stresului oxidativ si imbunatateste rata de folosire celulara a oxigenului.
Maitake este o ciuperca indicata persoanelor care sufera de afectiuni cardiovasculare, regularizand tensiunea arteriala, promovand productia de insulina si stimuland sistemul imunitar. Maitake ajuta, de asemenea, la inhibarea cresterii tumorilor, ajuta in tratarea leucemiei dar si a celor mai dificile tipuri de cancer, precum cel de oase si de stomac.
Shiitake, pe de alta parte, este una din cele mai cultivate ciuperci medicinale din lume, fiind apreciata atat pentru gust cat si pentru proprietatile sale. Ciupercile Shiitake isi au radacinile in timpuri preistorice, valoarea terapeutica fiind descoperita in tarile asiatice, de unde isi au originle. Ciupercile Shiitake au un profin nutritional bogat, sunt populare indeosebi in SUA. China este cea mai mare producatoare de ciuperci Shiitake din lume, stand marturie longevitatii locuitorilor din Asia.
Ciupercile Shiitake sunt folosite pentru intarirea sistemului imunitar si tratarea afectiunilor cardiovasculare. Ciuperca Shiitake contine complexul de vitamine B, minerale, proteine si aminoacizi esentiale, avand un impact foarte puternic asupra celulelor macrofage. Acestea identifica si neutralizeaza celulele potential canceroase din corp iar, o data stimulate, lupta impotriva cancerului.