Daca o furtuna se apropie, ultimul lucru de care ar trebui sa va ingrijorati este ce se intampla cu piscina, terasa si mobilierul de gradina, sau in mare, cam tot ceea ce se gaseste in curtea dumneavoastra.

Multi detinatori de piscina considera ca daca dreneaza apa din bazin inainte de furtuna, vor preveni inundarea proprietatii. Total gresit. Piscinele instalate in mod corespunzator trebuie sa fie echipate cu scurgeri care sa dreneze excesul de apa. Daca vreti totusi sa scadeti usor nivelul apei, scurgeti un metru – doi. In caz contrar, presiunea hidrostatica poate fi prea puternica, ceea ce poate face ca piscina chiar sa iasa din pamant. Totodata, nu uitati de etansari bazine, care va vor ajuta foarte mult.

Daca nu se iau masurile de siguranta potrivite, prejudiciul cel mai semnificativ in caz de furtuna, pentru piscina, poate aparea la pompa si la motorul acesteia. Opriti intrerupatorul pentru echipamentul de piscina – pompa, motor, iluminat etc. scoateti motorul si mutati-l intr-un loc uscat in interior, departe de apa si de inundatii.

Pentru protectie terase, cel mai bine ar fi sa apelati la specialisti in materie, precum cei de la www.bio-tech.ro. Pe langa ceea ce vor face ei, totusi trebuie sa aveti si dumneavoastra grija la locul unde este depozitat mobilierul de exterior, jucariile, ghivecele cu plante, sau orice alte lucruri din gradina care pot pati ceva in caz de furtuna. Cel mai bine ar fi sa aduceti aceste obiecte in interior, pentru a preveni deteriorarea lor sa posibilitatea ca acestea sa fie luate pe sus, insa daca sunt obiecte foarte grele, ce nu pot fi aduse cu usurinta in interior, le puteti ancora cu o franghie sau lanturi de ceva solid.