Curcuma si alte mirodenii anti-inflamatorii contra artitei

Inflamatia este una dintre principalele semne distinctive ale artritei. Prin urmare, includerea condimentelor antiinflamatoare in dieta pacientilor cu aceasta boala poate ajuta la gestionarea simptomelor. Dar asta, desigur, in cadrul tratamentului propus de medic.

Trebuie avut in vedere ca, prin ele insele, alimentele nu au efecte miraculoase impotriva patologiei. Cu toate acestea, ele pot influenta evolutia clinica si manifestarile, in bine si in rau.

Condimente antiinflamatoare care ajuta la ameliorarea artritei

La pacientii cu artrita, una sau mai multe articulatii devin umflate, sensibile si rigide. Pe masura ce boala progreseaza, inflamatia devine cronica si face imposibila miscarea si activitatile zilnice. In consecinta, si calitatea vietii este redusa.

Din fericire, in prezent exista mai multe optiuni de tratament pentru a imbunatati functia articulatiilor si a reduce riscul de complicatii. Printre acestea, dieta joaca un rol important. Si desi se recomanda o abordare individualizata, exista recomandari generale pe care toata lumea le poate urma.

Consumul regulat de condimente antiinflamatoare, de exemplu, adauga valoare preparatelor. Aceste condimente nu numai ca imbunatatesc gustul, dar au un efect suplimentar in reglarea inflamatiei.

1. Turmeric

Principalul compus activ din turmeric, curcumina, a fost identificat ca un antiinflamator natural. Condimentul este folosit in medicina traditionala chineza si medicina ayurvedica pentru a ajuta la durerea si umflarea asociate cu diferite afectiuni musculo-scheletice, inclusiv artrita si osteoartrita.

2. Scortisoara

Pe langa faptul ca este ideala pentru a spori aroma si aroma unei game largi de preparate, scortisoara are aplicatii medicinale. Doi dintre compusii sai activi, cinnamaldehida si acidul cinamic, au fost recunoscuti pentru efectele lor antioxidante si antiinflamatorii.

3. Usturoiul

Usturoiul este unul dintre cele mai utilizate condimente antiinflamatoare in orice bucatarie. Contine disulfura de dialil, o substanta care inhiba efectele citokinelor proinflamatorii. Este luat in mod natural si sub forma de supliment pentru a reduce umflarea si rigiditatea cauzate de artrita.

4. Ardei Cayenne

Ardeiul Cayenne, ca si alti ardei iute, concentreaza compusi activi numiti capsaicinoizi. De ani de zile, acestea au fost studiate, deoarece au activitate analgezica, antiinflamatoare si antioxidanta.

5. Piper negru

Datorita conditiei sale deosebite, piperul negru este adesea folosit pentru a aromatiza o mare varietate de feluri de mancare. Ceea ce multi nu stiu este ca concentreaza compusi activi precum piperina, care are efecte antiinflamatorii si antioxidante in organism. In medicina traditionala, este considerat un supliment impotriva tulburarilor articulare.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri. Acceptați sau refuzați cookie-urile. Pentru mai multe detalii privind gestionarea preferințelor referitoare la cookie-uri, vedeți Politica de utillizare cookie-uri. Pentru alte detalii, va rugam sa accesati pagina Politică de Confidențialitate.