Gradul de handicap acordat persoanelor ce sufera de alergii severe
Alergia este una din cele mai cunoscute afectiuni ale societatii moderne actuale. Oamenii sunt alergici la gluten, la praf, la polen, la flori si la lactate si acest lucru le pot face traiul de zi cu zi un adevarat chin. Iata ca exista o solutie de salvare pentru persoanele ale caror afectiuni alergice le pot pune chiar in pericol viata: incadrarea acestora intr-un grad de handicap. Alergia este o afectiune cu care milioane de oameni din intreaga lume se confrunta si pentru care nu exista un tratament definitiv.
Semne, simptome, tratamente pentru persoanele alergice
Primele semne si simptome ale persoanelor ce sufera de alergii sunt stranutul, pruritul nazal, nasul infundat, rinoreea apoasa, mancarimi in ureche si in cerul gurii, oboseala, durere de cap, inapetenta, scaderea mirosului, tuse, wheezing, dispnee si senzatia de constrictie a pieptului. Alergiile alimentare, pe de alta parte se manifesta prin prurit orofaringian, edeme faciale, sufocare, greata, varsaturi, diaree, chiar scaune cu sange. Cei mai importanti agenti alergeni sunt proteinele laptelui de vaca, ouale, soia, pestele, arahidele, faina de grau, glutenul, mierea, capsunele, cafeaua, veninul de insecte, medciamente, parul de animale iar lista poate continua. Diagnosticul alergiilor este dat de catre un medic specialist prin indetificarea IgE-ului din analizele sangvine. Tratamentul alergiilor include medicatia de control sau vaccinurile.
Oamenii moderni sunt in permanenta afectati de alergii, atat de cele alimentare cat si respiratorii. Bolile alergice se manifesta la nivelul pielii si mucoaselor, la nivel digestiv sau chiar la nivelul ochilor sau a cailor respiratorii. Sunt si alergii care se manifesta la nivelul intregului organism care intra in soc anafilactic. Medicii alergologi pot stabili, in urma unor teste foarte bine puse la punct, tipul alergiei, gravitatea si solutii de tratament eficiente.
Cu certitudine alergiile nu sunt afectiuni ce pot fi trecute cu vederea. Pentru o mai buna gestionare a situatiei, este nevoie de o relatie foarte buna medic-pacient, de tratamente eficiente dar si de recunoasterea acestei afectiuni prin acordarea unui grad de handicap. Alergiile sunt incadrate in grade de handicap, indeosebi copiii ce sufera de astfel de afectiuni pot beneficia de sprijin din partea statului iar parintii isi pot prelungi chiar concediul si indemnizatia de crestere a copilului.