Cele mai bune sosuri si condimente pentru retetele tale

Vrei sa stii care sunt cele mai bune sosuri si condimente, pe care sa le pastrezi mereu la tine in frigider pentru a prepara cele mai gustoase si mai savuroase retete? Totul cu un minimum de calorii, dar un maximum de gust? Esti la locul potrivit.

Sosul Sriracha. Foarte multa lume adora sosurile si preparatele picante si mancarea de inspiratie thailandeza. Sosul sriracha este un sos foarte picant, usor dulce si cu o delicioasa aroma de usturoi. Il poti folosi in marinadele pentru carnea rosie, peste sau carnea de pui, dar si pentru hamburgeri, pizza sau chiar si supe.

Ingredientele principale- usturoi, otet, zahar si pasta de ardei iute.

Sosul Chimichurri. Sud-americanii adora sa consume carnea la gratar alaturi de acest sos cu un gust ideal de ierburi proaspete, usor picant. Acest sos se poate folosi la fripturi sau hamburgeri pe post de condiment, se poate adauga in marinadele de pui sau se poate folosi alaturi de orice aliment pe care l-ai stropit cu lamaie.

Ingredientele principale- patrunjel, coriandru, oregano, esalota, ardei iute de Cayenne, suc de lamaie, ulei si usturoi.

Maioneza lejera. Maioneza lejera este o clasica printre salatele cu ton, pui si cu oua. Ii poti adauga putin suc de lamaie, usturoi maruntit si un strop de piper pentru a obtine un sos aioli simplu, dar savuros in acelasi timp. Este delicios alaturi de peste sau de carne.

Ingrediente principale- apa, ulei, amidon, oua, zahar, sare, otet, suc de lamaie, acid sorbic si mirodenii.

Mustarul de Dijon. Mustarul de Dijon este un veritabil « must have », excelent pentru burgeri sau sandwichuri, dar si alaturi de carnati. Se poate adauga si in tot felul de vinegrete, vine cu un plus de savoare pentru cartofi, paste sau orez. Se pot unge cu el chiar si varietatile de carne inainte de a fi puse la cuptor.

Ingrediente principale- otet, sare, acid citric si seminte negre de mustar.

Sosul mirin. Preparat pe baza de vin de orez dulce si slab in alcool, sosul mirin este perfect in tot felul de retete. Este ideal pentru a prepara un sos teriyaki, pentru carnea rosie, carnea alba sau peste.

Sosoul rogan josh. Latura sa acida merge de minune cu carnea de miel mai ales, echilibrand savoarea foarte bogata a carnii.

Contine ceapa, rosii, fulgi de ardei iute, usturoi, ghimbir si alte mirodenii precum cuisoarele, frunzele de dafin, scortisoara sau cardamomul.

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri. Acceptați sau refuzați cookie-urile. Pentru mai multe detalii privind gestionarea preferințelor referitoare la cookie-uri, vedeți Politica de utillizare cookie-uri. Pentru alte detalii, va rugam sa accesati pagina Politică de Confidențialitate.