Spirulina: beneficii si proprietati

Spirulina este considerata de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) drept cel mai bun aliment pentru umanitate din secolul XXI si cel mai complet datorita compozitiei si bogatiei nutritionale. Consumata peste tot in lume, de cele mai multe ori sub forma de pulbere, capsule, tablete sau fulgi, spirulina este un aliment plin de calitati nutritive exceptionale si usor de asimilat de organism. Astazi este unul dintre cele mai populare si mai consumate suplimente alimentare din intreaga lume.

Deoarece fabricarea acestui supliment nu necesita preparare sau tratament specific, consumatorul beneficiaza de toate substantele nutritive importante, fara alterare. Cantitatea de aminoacizi, vitamine si minerale (fier, calciu, magneziu etc.) prezente in spirulina o fac un supliment alimentar de frunte. Acesta ofera organismului o concentratie ridicata de nutrienti si echilibreaza astfel nevoile zilnice.

Beneficiile spirulinei asupra organismului:

  • Imbunatateste sistemul imunitar;
  • Imbunatateste rezistenta organismului;
  • Ajuta la pastrarea sau refacerea in forma;
  • Ajuta la controlul greutatii si la un nivel normal al glicemiei;
  • Intareste apararea naturala si vitalitatea;
  • Lupta impotriva stresului oxidativ.

Componentele spirulinei

  • Sursa excelenta de proteine
  • Spirulina este unul dintre cele mai bogate proteine ​​din plante vegetale. In medie, 60-70% din greutatea sa totala este formata din aminoacizi care sunt folositi ca sursa de hrana pentru sistemul muscular.
  • Multe plante contin proteine, dar nu sunt intotdeauna complete datorita absentei anumitor aminoacizi esentiali. Cand vine vorba de spirulina, sunt prezenti toti cei 9 aminoacizi esentiali, ceea ce o face un supliment alimentar ideal atat pentru vegani cat si pentru vegetarieni.

Minerale si oligoelemente

Spirulina contine cantitati interesante de fier, cupru, magneziu si zinc, minerale cunoscute pentru a combate oboseala si pentru a promova recuperarea. De asemenea, contine cantitati bune de sodiu, fosfor, potasiu, seleniu si mangan, elemente care sunt foarte utile pentru sanatatea generala a organismului. Unii impiedica formarea radicalilor liberi, altii interactioneaza cu globulele rosii, iar cativa stimuleaza sistemul imunitar.

Clorofila si fitocianina

Culoarea verde a spirulinei este data de clorofila. Nucleul sau, similar structurii globulelor rosii, atrage elemente toxice, ceea ce confera spirulinei proprietati benefice in detoxifierea sangelui. De asemenea, acest pigment este cel care promoveaza productia de globule rosii din organism.

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri. Acceptați sau refuzați cookie-urile. Pentru mai multe detalii privind gestionarea preferințelor referitoare la cookie-uri, vedeți Politica de utillizare cookie-uri. Pentru alte detalii, va rugam sa accesati pagina Politică de Confidențialitate.